EM 2020 kan spelas i december

Det är mycket som rapporteras kring EM 2020 just nu.

Imorgon, måndagen den 16:e mars, kommer UEFA hålla ett krismöte med sina medlemsnationer för samtliga europeiska turneringar.

Franska L’Equipe har tidigare rapporterat EM kommer kunna skjutas upp till nästa sommar, det vill säga till 2021. Detta bekräftades som ett möjligt alternativ efteråt av en UEFA-representant i FIFA.

Nu rapporterar engelska The Telegraph att EM kan spelas i år men först i december av anledning att ligorna ska få tid att spelas klart. Flera ligor runt om i Europa är just nu uppskjutna i minst två veckor. The Telegraph skriver samtidigt att flera alternativ kommer att diskuteras.

Turkiska ligan fortsätter att spelas men med tomma läktare. Turkiet är kvalificerade för EM 2020 och Istanbul Basaksehir är det enda turkiska laget som är kvar i de europeiska klubblagsturneringarna – i veckan vann de första mötet av två mot FC Köpenhamn i Europa Leagues åttondelsfinaler.