EXTRA: UEFA kallar till krismöte

UEFA har kallat samtliga 55 medlemsnationer till krismöte den 17 mars.

Mötet tillkallas med tanke på spridningen av covid-19 och UEFA meddelar att det kommer att diskuteras om vad som kommer att göras med de inhemska och utländska turneringarna (Europa League & Champions League) men också EM 2020.

Spanska medier har rapporterat att UEFA kommer att stoppa både Champions League och Europa League med omedelbar verkan men detta är ingenting som är bekräftat från UEFA.

Andra obekräftade uppgifter har varit att EM 2020 kan ställas in alternativt flyttas fram till sommaren 2021.

I Turkiet har inga åtgärder tagits ännu från Turkiska fotbollsförbundets sida för att skjuta upp eller stoppa ligor och turneringar. Däremot har det tidigare bekräftats från danskt håll att matchen mellan FC Köpenhamn – Istanbul Basaksehir i Köpenhamn kommer att spelas bakom stängda dörrar. Det återstår nu att se om matchen kommer att spelas över huvudtaget.