Flera landslagsaktuella spelare långtidsskadade

Det turkiska landslaget deltar i EM 2020 men flera givna samt landslagsaktuella spelare är långtidsskadade.

Igår kväll blev det bekräftat att Cenk Tosun har dragit på sig en korsbandsskada och att spelare missar EM 2020 då nyheterna hade dykt upp om att spelaren hade skadat sig på träning med Crystal Palace. Sedan tidigare har även Yusuf Yazici drabbats av en korsbandsskada (hösten förra året) och kommer inte kunna spela mer den här säsongen och enligt fransk media så är det inte så troligt att spelaren hinner bli frisk till EM 2020.

Igår kväll spelade Werder Bremen mot Eintracht Frankfurt där Ömer Toprak spelade och fick bytas ut efter en allvarlig knäskada. Klubben meddelade idag att Ömer inte kommer att kunna spela fler matcher den här säsongen och frågan är om han hinner bli aktuell för EM 2020. Ömer har inte blivit kallad till landslaget sedan 2017 och har haft otur med skador de senaste åren. Däremot skulle spelaren kunna bli aktuell igen då flera försvarare är långtidsskadade i landslaget.

Det är sedan tidigare klart att Merih Demiral som drog på sig dubbla knäskador i samband med ligamatchen mot AS Roma (där han även gjorde sitt första mål för klubben) har avslutat säsongen och missar också EM med största sannolikhet.

I den senaste matchen åkte Ozan Kabak på en skada också och Schalke 04 meddelade att spelaren blir borta i minst 9 till 12 veckor.

Nazim Sangare som till vardags spelar i Antalyaspor är fortsatt skadad sedan januariuppehållet och har opererats. Det är ännu oklart när spelare är tillbaka i träning med laget.

Hasan Ali Kaldirim, Kenan Karaman, Emre Akbaba och Abdülkadir Ömür är spelare som nyligen har kommit tillbaks från sina skador som höll dem borta från planen i minst ett halvår. Samtliga är tillbaka och tillgängliga för sina respektive klubbar just nu. En annan spelare som har varit skadad mycket och enbart spelade två landslagmatcher för Turkiet i kvalet är Cengiz Ünder. Yttern var skadad stora delar av höstsäsongen.

Dorukhan Toköz som var given i Besiktas och landslaget åkte på en allvarlig skada i oktober förra året och förväntas vara frisk i mitten av mars.