Trabzonspor vann första mötet mot Fenerbahce i Turkiska cupen

Trabzonspor vann det första mötet av två i  den Turkiska cupen mot Fenerbahce.

Stormatch spelades under onsdagskvällen när Trabzonspor tog emot Fenerbahce i den turkiska cupen och det var hemmalaget som vann med 2-1 efter att Alexander Sörloth gjort matchens första mål och senare utökades ledningen till 2-0 av Filip Novak.

Vedat Muriqi reduerade för gästerna i den 82:a minuten men närmare än så kom inte Fenerbahce.

Matchen var även Ersun Yanals sista match som tränare för Fenerbahce då de har kommit överens om att gå skilda vägar några tidigare men att Ersun skulle leda laget i den första matchen av två mot Trabzonspor i semfinalen.

I Trabzonspor har Daniel Sturridge lämnat klubben efter att ha kommit överens om att bryta kontraktet. Några timmar efter beskedet av att Sturridge och klubben gick skilda vägar så kom nyheten om att Sturridge hade fått en avstängning från all fotboll i fyra månader. Detta på grund av en händelse där Sturridge ska ha gett ett bettips till sin bror om en potentiell övergång till den spanska storklubben Sevilla under 2018.