Turkiska fotbollsförbundet uttalar sig om Playoff-rykten

Turkiska fotbollsligorna är tillsammans med en rad andra sporter uppskjutna på obestämd tid på grund av coronaviruset.

De senaste dagarna har det spekulerats om att det Turkiska fotbollsförbundet planerar att sätta ett datum för när de turkiska fotbollsligorna kan dra igång igen och att det i sådana fall kommer att avgöras med Playoff slutspel i de olika ligorna. Fotbollsförbundets president, Nihat Özdemir, dementerar dessa uppgifter:

– Dessa rykten stämmer inte. Det här (rykten om Playoff-slutspel) är inte ens aktuellt idag. Hälsan är viktigast av allt. Alla uttalar sig utifrån vad de själva tycker men det är vi (fotbollsförbundet) som kommer att ta beslut (gällande hur ligorna ska spelas). Det är varken aktuellt med ett playoff-spel eller att avsluta ligorna med hur tabellerna ser ut just nu.

Nihat Özdemir svarade även på frågan om när ligorna kommer att kunna dra igång igen:
– Ingenting är klart och det finns inget datum för när ligorna kommer att återupptas. Vi har inte ens pratade med klubbförbundet kring denna frågan.