UEFA: “Då hoppas vi att ligorna är färdigspelade”

UEFA har kommit med ett officiellt uttalande om framtiden.

Den största nyheten har varit att EM 2020 blir EM 2021 och flyttas fram till nästa sommar. En effekt av detta har gjort att EM för damer som skulle ha spelats 2021 kommer att behöva flyttas – om det fortfarande spelas 2021 eller 2022 är oklart. Personer som har köpt biljetter till EM 2020 kommer att kunna göra återköp och få full ersättning tillbaka för sina biljetter om de inte vill behålla sina biljetter meddelar UEFA.

Framflyttningen ska även ge klubblagsturneringarna möjligheten att spelas färdigt innan 30 juni om situationen av covid-19 viruset tillåter det. Det sista beslutet om hur ligorna ska avgöras är en fråga för medlemnationernas egna förbund.

Utöver det meddelade UEFA även att klubblagsturneringarna Champions League & Europa League ställs in på obestämd tid. Uppgifter till spanska Marca skriver att UEFA hoppas kunna återuppta turneringarna och spela finalerna 27 juni i Europa League i Gdansk och 30 juni för finalen i Champions League i Istanbul.

Kvalet till turneringarna för kommande säsong, 2020/2021, kommer att börjas efter 30 juni enligt UEFA.