Agenten ger besked kring Loris Karius

Loris Karius vara eller icke vara i Besiktas diskuteras väldigt mycket i turkisk media.

De senaste rapporterna handlade om att klubben och Karius skulle ha bestämt sig för att gå skilda vägar och att parterna hade en tvist. Den tyske målvakten har anmält Besiktas till FIFA gällande sin kontraktssituation och samtidigt skrevs det i turkiska medier att Besiktas hade valt att bryta den 26-årige målvaktens kontrakt.

Spelarens agent, Florian Goll, har under dagen uttalat sig och pratat med tyska Bild. Agenten betonade att spelaren fortfarande har ett kontrakt med klubben, däremot bekräftar han att det finns problem mellan parterna:

– Det stämmer inte att Karius har lämnat klubben. Hans kontrakt fortsätter med Besiktas, men jag kan inte säga att det inte finns några problem heller. Våra problem beror absolut inte på coronaviruset. Sedan mars 2019 tills idag har en ersättning på 1,6 miljoner euro uteblivit (till spelaren). Det är därför vi har gått vidare med ärendet till FIFA. Samma sak hände förra säsongen. Klubbledningen försöker måla upp Karius som ett monster. Karius är just nu den enda utländska spelaren som är kvar i Turkiet och som fortsätter med sin träning. Han har även skänkt hjälp till människor som har påverkats av pandemin som råder just nu och har även sagt till klubben att detta är en sak han vill fortsätta göra när han får sin utlovade lön, men klubben vägrar gå med på det, sade agenten.