Lucescu har fått bud från Turkiet

Är Lucescu på väg tillbaks till turkisk fotboll?

Enligt ukrainsk media så kan det mycket väl vara så. Mircea Lucescu är i dagsläget i karantän i hemlandet Rumänien. Den 74-årige tränaren har varit arbetslös sedan hans jobb i Turkiets landslag avslutades 2019.

Lucescu har kopplats ihop med bland annat Besiktas och Fenerbahce och nu har tränarens agent Vladim Shabliy bekräftat för ukrainsk media att där finns bud från både Besiktas och Fenerbahce:

– Jag pratade med honom (Lucescu) igår. Han är i karantän i Bukarest. Allt är bra med honom och han vill träna ett lag. Han är inte van att vara arbetslös och är väldigt arbetsam. Han är väldig bekymrad för alla fotbollsspelarna där ute. Det finns bud för honom. Santos, Besiktas och Fenerbahce vill ha honom. Lucescu pratar även flytande portugisiska, jag tror inte han kommer ha något problem med att få ett nytt tränarjobb i framtiden. Jag tror han kommer börja jobba i ett bra lag i sommar.

För Besiktas del har det främst varit aktuellt med en sportchefsroll för Lucescu medan Fenerbahce letar efter en huvudtränare först och främst men även sportchefsrollen kan bli aktuell i klubben.

Lucescu har jobbat i Besiktas tidigare. Han tränade laget mellan 2002-2004 och innan dess tränade han Galatasaray mellan 2000-2002.