Merih Demiral kunde (kan) bli historisk med Juventus

Italien är under karantän och Serie A är sedan en tid tillbaka avstängd och det är oklart när ligan och all idrottsverksamhet kan tas upp igen.

Men skulle den börja spelas igen och säsongen spelas färdigt samtidigt som Juventus vinner hela Serie A, så kan Merih Demiral bli historisk.

Vid en ligaseger hade Merih Demiral blivit den förste turkiske spelaren att vinna den italienska ligan någonsin. Ingen annan spelare har någonsin lyckats med den bedriften trots att det finns ett antal spelare som spelar och har spelat tidigare i den italienska ligans storklubbar.

Närmast kom Emre Belözoglu med Inter när laget kom till 2:a säsongen 2002-2003. Däremot lyckades Emre bli italiensk cupmästare med Inter och kom topp fyra varje säsong som han hade spelat i Inter. Okan Buruk som också spelade en tid i Inter kom som bäst tvåa han också. Cengiz Ünder som är inne på sin tredje säsong med AS Roma har som bäst kommit trea i Serie A.

Merih Demiral hann spela fem matcher i Serie A och totalt sju matcher innan han drog på sig dubbla knäskador i matchen mot AS Roma (där han även gjorde sitt första mål för klubben) vilket var i början av januari . Merih är fortsatt skadad och förväntas vara tillbaka i mitten av sommaren.