Storklubbar gör upp om förre Galatasaray-spelaren

Den brasilianske vänsterbacken, Alex Telles, drar intresse från europeiska toppklubbar.

Alex Telles som till vardags spelar för FC Porto, tillhörde Galatasaray mellan 2014-2016. Telles köptes då från Gremio för 6,15 miljoner euro och var 21 år gammal. Sommaren 2015 lånades han ut till Inter innan han såldes till hans nuvarande klubb Porto för 6,5 miljoner euro.

27-årige Alex Telles har haft en mycket framgångsrik period i den portugisiska klubben och värderas till 32 miljoner euro av Transfermarkt och i vintras värderades spelaren till 40 miljoner euro. Jämfört med sin tid i Galatasaray värderades han som mest 7 miljoner euro.

Nu rapporteras det att franska klubben PSG är intresserade av att ta in Alex Telles som ersättare till Kurzawa. Klubben sägs inte vilja förlänga med Kurzawa och även Chelsea ska vilja hämta in Telles enligt beIN Sports.

Skulle Alex Telles säljas i sommar så kommer Galatasaray att få erhålla 10% av transfersumman för spelaren med tanke på en överenskommelse mellan klubbarna när spelarens såldes till Porto från Galatasaray.