“Altay Bayindir kan spela i Real Madrid”

Fenerbahces talangfulle målvakt kan spela i Real Madrid.

Detta om man får tro spelarens förre detta målvaktstränare i Ankaragücü, Murat Türksoy.

Türksoy var Altays tränare i åtta år och har pratat med turkiska medier under måndagen gällande talangen. Att spelaren intresserar europeiska klubbar ingenting nytt och flertalet scouter har varit på plats för att se målvakten.

I en intervju med Radyospor säger Murat Türksoy följande:

– Altay Bayindir kom till Fenerbahce under en väldigt svår period till klubben. Han kom in i ett “kaos”. Då hände det också några misstag här och där men det är normalt. Det har han sagt själv också. Jag tror det skulle vara bra om han spelar ute i Europa. Som turkisk spelare och som turkisk målvakt är det bra om han företräder vårt land ute i Europa. Han har potentialen att kunna spela i klubbar som Real Madrid och Ajax. Om Altay utvecklas så kommer han bli mycket framgångsrik i Europa. Han är alltid öppen för kritik, han läser mycket böcker och koncentrerar sig på sin fotboll, han bråkar inte med någon och är alltid fokuserad på sitt mål, säger Murat Türksoy.

Vidare skriver Fotomac att Fenerbahce kommer överväga bud som kommer in i sommar för den 22-årige målvakten medan Sabah har tidigare rapporterat att klubben ämnar att behålla målvakten minst ett år till.

Altay Bayindir fick sitt genombrott förra säsongen i Ankaragücü innan Fenerbahce köpte loss målvakten i somras.