Babel uttalar sig om framtiden

Ryan Babel, som är för stunden utlånad till Ajax från Galatasaray, har uttalat sig om sin egen framtid.

I en intervju med De Telegraaf-tidningen så har han bland annat talat om sin tid i Ajax och sagt att klubben inte kunde få se den “riktige” Babel på planen:

– Det började spridas väldigt dåliga kommentarer om mig. Det här var pinsamt. Laget hade alldeles för många skador och därför blev det ingen balans i truppen. På grund av skador fick jag spela på flera olika positioner. Ibland fick jag spela på högerkanten, ibland på vänsterkanten och ibland i mitten. Mitt spel påverkades även av det här.

Babel påminde även om att han två år kvar på sitt kontrakt med Galatasaray och att han siktar på att ta en plats i Hollands EM-trupp nästa år och hintar att det eventuell kan bli det sista han gör:
– När mitt kontrakt löper ut med Ajax så kommer jag att återvända till Galatasaray. Utöver det så vill jag komma i form och vara en del av EM-truppen för EM 2020 som nu kommer att spelas sommaren 2021. För att ta en plats i landslagstruppen måste jag spela regelbundet. Jag har kontrakt med Galatasaray till 2022. Jag kanske lägger av med fotbollen innan kontraktstiden tar slut. Jag ska fundera på detta. Kanske kommer jag att fortsätta tillhöra Ajax nästa säsong på lån. Detta har vi inte pratat ännu och det är för tidigt att prata om detta.