Cenk Tosun: “Så var första tiden i England”

Cenk Tosun har svarat frågor på en livesändning på YouTube och även intervjuats av TRT Spor den senaste tiden.

Där har den turkiske anfallaren berättat om hur förvånad han blev när han kom till Everton och England med träningarna. Han säger bland annat att det träningsupplägget som finns i England hade varit omöjligt i Turkiet:

– När jag först kom till Everton och Sam Allardyce var tränare, så tränade vi väldigt mycket måndag-tisdag och vilade onsdag. Vi tränade igen torsdag-fredag ​​och spelade match på lördag. På söndag vilade vi igen. Det här hade varit omöjligt i Turkiet.

– Veckan därpå gjorde vi vårt första träningspass på måndag. Vi tränade underkropp (benträning gym) på tisdag . Du fick böter om du inte gick in. Onsdagen var det ledigt. Torsdagen blev det tung träning igen. Efter träningen blev det träningspass för överkroppen. Konditionsträning på fredag och på lördag match igen.

Han berättar även om hur hans pappa var med i bortaklacken och sjöng i en match där Cenk gjorde två mål borta mot Stoke:

– En mörk och kall söndag spelade vi en bortamatch mot Stoke som vi vann med 2-1 och jag gjorde båda två målen. Fansen kramade mig ordentligt i målfirandet. Min pappa var också på plats där. Han sjöng tillsammans med fansen. Det var en otrolig stor känsla för mig.

Cenk Tosun berättade också vilka spelare han tyckte var bäst i ligan:

Försvarare: Virgil Van Dijk, Liverpool
Mittfältare: Kevin De Bruyne, Manchester City
Anfallare: Sergio Agüero, Manchester City

I en annan intervju, med turkiska TRT Spor, valde Cenk Tosun ut den bästa elvan han har spelat med i karriären:

Pickford (Everton), Adriano (Besiktas), Çağlar Söyüncü (landslaget), Gökhan Gönül (Besiktas, landslaget), Sigurdsson (Everton), Gueye (Everton), Sosa (Besiktas), Cengiz Ünder (AS Roma, landslaget), Talisca (Besiktas), Quaresma (landslaget), Mario Gomez (Besiktas).

Han hyllade även Gomez lite extra:

– Jag la Gomez i den bästa startelvan jag har spelat tillsammans. Han gjorde mycket mål med både vänster- och högerfoten. Jag lärde mig mycket av honom.