De är högaktuella som nya tränare för Galatasaray

Hasan Sas har redan lämnat och det är mycket osäkert kring hur det blir med Ümit Davalas framtid.

De båda har varit assisterande tränare till Fatih Terim och enligt tukiska Fotomac så ska Hasan Sas känt sig utanför och detta ska vara huvudanledningen till varför han valt att lämna klubben. Hasan Sas ska inte ha deltagit på digitala spelarmöten som anordnats för hela truppen och tränarstaben. Sas ska inte heller ha kallats in till möten som har anordnats på träningsanläggningarna de senaste månaderna fastän han bor “väldigt nära” till anläggningarna enligt Fotomac medan andra stabmedlemmar har varit närvarande.

Även Umit Davala har inte varit del av möten och själv inte befunnit sig i Istanbul under tiden laget inte haft träningar och arbete.

Det återstår att se om dessa uppgifter stämmer.

Enligt turkiska Ajansspor så kommer även Ümit Davala att lämna sitt uppdrag och tidningen skriver samtidigt att det var väntat att Hasan Sas skulle lämna.

Nu rapporteras det att de nya assisterande tränarna kommer att bli Selcuk Inan och Albert Riera.

Även spanska AS rapporterar att Albert Riera kommer bli en av de nya assisterande tränarna och att den andra assisterande tränaren blir svensken Johan Elmander. Den svenske anfallaren hade en framgångsrik säsong 2011-2012 med klubben. Riera har tagit tränarkurser och har tidigare öppnat för att träna i Galatasaray i en tidigare intervju med spanska AS:

– Först och främst så har jag respekt för Ümit Davala och Hasan Sas. Dem är mycket bra människor och fantastiska proffs. De var även en del av staben när jag spelade i klubben. Jag har hört vissa saker men tills idag har jag inte träffat någon från Galatasaray. Jag hade varit glad över att få träna Galatasaray. Det hade varit ett fantastiskt steg i min tränarkarriär. Jag vet att jag kommer återvända till Galatasaray en dag, men när det blir vet jag inte.

.