Diego Simeone bemöter kritiken – lyfter fram Arda och Falcao

Diego Simeone har haft framgångsrika år i Atletico Madrid och tränare än idag laget.

Under flera år hade han bland annat Arda Turan och Radamel Falcao och båda spelarna var en viktig del av laget.

I en intervju med Fox Sports svarar Diego Simeone på kritiken om att han har en defensiv fotbollstaktik spelar en defensiv fotboll och lyfter fram Arda och Falcao som två exempel på hur offensivt hans lag har varit i flera år:

– Alla säger att vi spelar en defensiv fotboll. Vi ser underbara spelare varje dag men det är få av dem som vet hur de ska försvara. De som vinner är de som försvarar bra. Nyckeln inom fotollen är försvar. Stora lag kan ha bra offensiva spelare men den viktiga frågan är att veta hur man ska försvara. Tänk noga, hur många lag är egentligen bra på att försvara?

Diego lyfte fram att han spelade många offensiva spelare i början av sin tid i klubben och ändå fick de höra att de spelar för defensivt:

– I mitt första lag jag hade i Atletico så spelade jag Diego, Arda Turan, Falcao och Adrian tillsammans och utöver det så hade jag även Juanfran och Filipe som är två offensiva ytterbackar och folk sade att vi var ett defensivt lag.

Arda Turan tillhörde Atletico Madrid under 2011-2015 och vann spanska ligan, spanska cupen, Europa League samt UEFA Supercupen.