Feyenoord hyllar och vill behålla Özyakup

Oguzhan Özyakup är sedan januari utlånad till Feyenoord från Besiktas.

Den turkiske mittfältaren som är född och uppvuxen i Holland fick en bra start och vårsäsong innan säsongen avbröts.

Feyenoords sportchef Frank Arnesen hyllar mittfältaren och vill behålla spelaren men säger allt beror på Besiktas:

– Det kommer bli svårt att låna Oguzhan Özyakup igen. Han är en bra spelare och en bra människa. Det är Besiktas som kommer besluta vad som händer. Vi betalade i vintras men det är inte säkert att vi kan betala igen, vi måste tänka på det. Vi ska titta på det och se om det går.

Oguzhan Özyakup har tidigare sagt att han behövde ett miljöombyte när han lämnade Besiktas. Den turkiske mittfältaren hade en tuff period under Senol Günes sista tid i klubben och blev utbuad av fansen vilket fick honom att vilja hitta en ny klubb. Özyakup sade själv att det spelade ingen roll att Abdullah Avci fick lämna och Sergen Yalcin kom in (och ville ha honom kvar) utan ett miljöombyte var viktigast.

27-årige mittfältaren har öppnat för en eventuell fortsättning i Feyenoord men också för att återvända till Besiktas. Özyakup har tidigare sagt att han skulle vilja återvända starkare till Besiktas.