Flera turkiska klubbar har drabbats av coronafall

Under de senaste dagarna har flertalet turkiska laget utfört tester för coronaviruset.

Sedan en veckas tid har Süper Lig-lagen återvänt till träningsanläggningarna och återupptagit träningarna.

Lagen har också lämnat tester för covid-19 och där har dykt upp positiva coronafall bland fotbollsspelare, tekniska staben och personal hos följande klubbar: Besiktas, Fenerbahce, MKE Ankaragücü, Sancaktepe FK, Inegölspor och Tuzlaspor.

Vilka det rör sig om är det ännu oklart. I Ankaragücü har ledningen bekräftat att det rör sig om en spelare som har smittats av corona och att spelarens tillstånd just nu är inte akut men får hjälp på sjukhus. I Besiktas rör det sig om en fotbollsspelare och en tjänsteman.

Samtidigt har Yeni Malatyaspor gått ut och meddelat att inga av deras tester på spelarna, tränarna samt de som jobbar inom administration har fått positivt resultat.