Förre Galatasaray-spelaren Felipe Melo svarar Giorgio Chiellini: “En fegis”

Giorgio Chiellini går hårt åt Felipe Melo i sin självbiografi – svaret dröjde inte länge från brassen.

Den förre Galatasaray-spelaren Felipe Melo och Chiellini var lagkamrater i Juventus 2009-2011. Melo lyckades aldrig komma upp i samma nivå i Juventus som han hade i Fiorentina och 2011 lånades han ut till Galatasaray. Han var utlånad i två säsonger innan det blev en permanent övergång sommaren 2013. Melo stannade i Galatasaray tills 2015 innan han återvände till italiensk fotboll och till Inter för 3,5 miljoner euro.

I sin kommande självbiografi , ‘lo Giorgio’, så går Chiellini hårt åt två spelare: Felipe Melo och Mario Balotelli:

– Jag blev verkligen sviken av två spelare och jag bekräftar allting i boken. Felipe Melo är den värsta av dem värsta. Vi riskerade alltid att hamna i bråk på grund av honom. Jag sa det till direktörerna också och att han är ett ruttet äpple, sade Chiellini till La Repubblica.

Felipe Melo som numera spelar i Palmeiras, har bemött kommentarerna i en intervju med Gazetto dello Sport:

– Jag skulle vilja veta vilka incidenter han refererar till. När jag var i Turin så saknade jag inte respekt för varken spelare, direktörer eller Juventus generellt. Men just nu har jag ingen respekt för honom och jag kommer aldrig ha det. Han säger att Balotelli borde bli örfilad och att jag är den värsta av dem värsta som alltid riskerade att starta bråk? Han själv var alltid en fegis som kissade ner sig. Utöver det så är det enkelt att vara otrevlig mot någon i en bok. Kanske är den “här försvararen” fortfarande arg på mig eftersom när jag gick till Galatasaray så gav vi hans Juventus några örfilar och slog ut dem ur Champions League. Eller på grund av att Inter vann allt (trippeln 2009/2010) och att jag är en Interista. Det är så här Chiellini är, han agerar alltid som att han är den störste. Jag kommer också ihåg när vi besegrade Italien 3-0 i Confederations Cup 2009 som vanns av Brasilien så småningom. Kanske är han fortfarande bitter över det också då han har aldrig vunnit något på internationell nivå med Italien.

Galatasaray slog ut Juventus ur Champions League 2013/14 i gruppen efter en 1-0 vinst på hemmaplan i den sista omgången. Wesley Sneijder avgjorde matchen med bara några minuter kvar att spela.

Felipe Melo vann tre ligaguld, tre cupguld och tre supercupguld med Galatasaray i Turkiet.