Förre målvakten talar ut om Sergen Yalcin inför Chelsea-matchen 2003

Besiktas nuvarande tränare Sergen Yalcin har en hel del minnesvärda stunder inom fotbollen.

Den förre Besiktas-målvakten Ramazan Kursunlu berättar en av dem i en intervju med Radyospor.

Ramazan spelade för Besiktas mellan 2003-2005 och stod i mål när Besiktas bortaslog Chelsea i Champions League 2003. Efter 17 år berättar han om en mycket speciell dialog mellan sig själv och Sergen Yalcin inför matchen mot Chelsea samt vad som hände när matchen var slut:

– Jag hade haft min transfer från Altay till Besiktas, det hade gått två månader. Vi skulle möte Chelsea i Champions League och inför genomgången för matchen så gick jag in i hissen med Ahmet Dursun och Sergen Yalcin. Jag var otroligt nervös. Sergen abi(vid tilltalande till någon äldre eller storebror) frågade mig: ”Ramazan ditt ansikte är helt vit, är du sjuk?” Jag svarade honom: ”Sergen abi jag är jättenervös”. Sergen sade då: Min son, jag kommer göra två mål på Chelsea och så kommer vi återvända till Turkiet i lugn och ro”, berättar Ramazan Kursunlu till Radyospor.

Ramazan berättar även att John Terry ville byta tröja med Sergen Yalcin efter matchen:

– Efter matchen kom Chelseas materialare med John Terrys tröja till Sergen Yalcin. Terry ville byta sin tröja med Sergen och Sergen gav sin tröja men ville inte ha Terrys tröja. Jag frågade honom ”abi varför gjorde du så?”.  ”Ramazan, jag är Sergen Yalcin” sade han. Jag tror att Sergen Yalcin kommer att bli lika bra som tränare som när han var spelare.

Vidare i intervjun berättar Kursunlu att tränarna han tycker om mest är Lucescu och Del Bosque.

Matchen mot Chelsea var ingen match som helst. Chelsea gjorde sin första säsong under Roban Abramovic som då var ny ägare i klubben och hade spenderat 112 miljoner pund på transfervärvningar och gjorde en storsatsning i Chelsea. Med alla nyförvärv under sommaren så hade Chelsea inte förlorat en enda match under säsongen inför matchen mot Besiktas. Chelsea var favoriter men Besiktas besegrade hemmalaget i London med 2-0. Vem som gjorde målen? Sergen Yalcin.

Matchen mot Chelsea 2003 nämns många gånger som Sergen Yalcins bästa match i karriären, se hans matchöjdpunkter här: