Hakan Calhanoglu uttalar sig om sin framtid

Hakan Calhanoglu ser framemot återuppstarten av Serie A.

I en intervju med Sky Sport Italia berättar den turkiske mittfältaren om hans tankar kring livet under karantän, covid-19, framtiden och även om rykten kring Ralf Ragnick som ryktas starkt bli nästa tränare för Milan.

– Jag hoppas ligan börjar snart igen, eftersom fotboll är vårt liv. Jag har spenderat tid med min familj hemma, det har varit en komplex tid. Jag har gjort saker jag inte gjorde innan. Tack vare min fru har jag lärt mig att laga mat, jag steker ägg. Covid-19 oroar inte mig så mycket mer och har inte skrämt mig tidigare heller. Det kan påverka psykiskt dåligt om man tänker på det hela tiden.

Träningsupplägget ser annorlunda ut och många av spelarna får träna individuellt och Calhanoglu gör ingen hemlighet att han saknar det höga tempot på träningarna:

– Jag tycker inte om sättet vi tränar på just nu. En hel del lagkamrater saknas också. Jag har saknat att vara alla tillsammans på träningarna. Vi alla hoppas att vi kan återgå till det vanliga snart. Varje vecka, varje dag så är det ett annat problem och det är en jobbig sak.

Calhanoglu hyllar även sin tränare Stefano Pioli:

– Piolo vet att jag spelar på nummer 10-positionen. Jag tycker om att spela i den positionen. Jag kommer överens bra med Pioli. Han är verkligen bra, både på och utanför plan.

Den turkiske mittfältaren ville inte svara på rykten om att Ralf Ragnick kan bli ny tränare för klubben:

– Att prata och säga vem som ska bli ny tränare för klubben nästa säsong är inte mitt jobb. Jag har respekt för både honom (Ralf Ragnick) och Pioli. Jag tycker om båda som tränare.

Den 25-årige turkiske landslagsspelarens kontrakt löper ut 2021 men Calhanoglu tänker inte på det:

– Jag fokuserar mig just nu på ligans återstart och de resterande 12 matcherna. Gällande mitt kontrakt så kommer jag att ta det med min agent när det är dags. Vi kommer ta ett beslut för att hitta en bra lösning.

Att vinna nå UEFA Europa League är ett av lagets mål när det väl drar igång:

– Ja (det är vårt mål att nå Europa League) men vi ska inte heller glömma att vi har en match kvar i semifinalen av italienska cupen mot Juventus (första mötet slutade 1-1). Vi i Milan vill vinna italienska cupen och ta oss till minst UEFA Europa League, sade Calhanoglu.