Hakan Calhanoglu: “Zlatan har ett turkiskt lag som han hejar på”

Hakan Calhanoglu och Zlatan Ibrahimovic har blivit nära vänner sedan svensken återvände till Milan.

Den turkiske mittfältaren har gett intervjuer om Zlatan tidigare och hyllat anfallaren samt även berättat om Zlatans kärlek till Turkiet.

I en ny intervju med A Spor berättar han nu att Zlatan Ibrahimovic har ett turkiskt lag som han hejar på. På journalistens fråga om Zlatan och deras relation sade Hakan Calhanoglu följande:

– Vi har en bra relation till varandra jag och Zlatan Ibrahimovic. Han ställer upp för mig, vi kommer mycket bra överens både på och utanför planen. Nej han är inte en egoistisk person även om det målas upp en bild av honom som ett ego. Det är normalt att se honom så planen för att han är väldigt ambitiös spelare, utanför planen så är han väldigt sympatisk och har ett gott och rent hjärta. Han älskar Turkar väldigt mycket. Han hejar till och med på en turkiskt lag, men jag kan inte säga vilket.

26-årige Hakan Calhanoglu har berättat om sin vänskap med Zlatan tidigare också till TRT Spor i slutet av vintern där han avslöjade att Zlatan tycker om att lyssna på turkisk musik:

– Jag kommer överens med honom väldigt bra. Ni kanske har sett inslaget där jag sade att han tycker om Turkar väldigt mycket. Vi kommer överens både på och utanför plan och han är en mycket erfaren spelare. Sedan han kom hit har vi inte förlorat, han har haft en stor påverkan på laget. Jag hoppas vi fortsätter så här. Vi har en vänskap även utanför planen men ingen skulle tro på det. Vi dricker kaffe ibland tillsammans. Han använder en del turkiska ord. Han lyssnar på turkisk musik. Han brukar även fråga hur jag mår och vad jag gör på turkiska. Den turkiska musiken han lyssnar på är gamla låtar. Han tycker om Ibrahim Tatlises väldigt mycket, det är väldigt intressant, sade Hakan Calhanoglu till TRT Spor den gången.

Hakan Calhanoglu hyllar även den nya generationen som är på väg fram och som har gjort avstamp i Turkiets landslag. På frågan om EM 2020 uppskjutning till 2021 så sade Hakan att han var glad för landslagets skull:

– Vi hade många avbräck i laget. Cenk Tosun, Merih Demiral, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazici och Dorukhan Toköz var skadade. Om turneringen skulle ha spelats så hade flera av dem inte kunnat vara med. Därför blev jag glad att EM 2020 sköts fram, nu har dem allihop chansen att komma tillbaka. Atmosfären i landslaget är mycket bra. Vi har en hel del erfarna spelare och en hel del unga spelare. Jag tror vi har fått en mycket bra generation nu. Vi analyserar våra motståndare bra innan matchen. Vi har bevisat oss mot stora lag också och jag tror vi kan mätas med dem.

Hakan Calhanoglu ser gärna att fler unga turkiska spelare tar steget ut till Europa:

– Om du kollar på vårt landslag så har vi många talangfulla spelare. En hel del av dem hade kunnat spela i Europa utan problem. Jag hade jättegärna vela se Dorukhan (Toköz) i Europa, även Abdülkadir (Ömür) och Ugurcan (Cakir) vår målvakt. Jag hade blivit glad om jag såg dem i de europeiska ligorna. De passar i den europeiska fotbollen, jag hade velat att dem får uppleva det här. Naturligtvis har Turkiet en mycket bra liga också men jag hade också velat rekommendera dem att testa på Italien, England och Tyskland. Det var även det Zlatan sade till mig. Han sade “jag har spelat i nästan varje land: Frankrike, Italien, England och Spanien, det är bara i Tyskland jag inte har spelat. Den svåraste ligan är Italien” sade han. Om dem får chansen att spela i Europa och testa olika länder så bör dem ta den, det är det jag menar, sade Hakan Calhanoglu.

En följdfråga som Hakan Calhanoglu fick var ifall han någonsin har pratat om Turkiet och den turkiska ligan med Zlatan och ifall han någonsin har tänkt på att spela i den turkiska ligan:

– Zlatan älskar Turkiet och han älskar Istanbul. Han har berättat för mig att han även håller på ett lag i Turkiet men det är hemligt. Jag kan inte säga det här nu för då kan han bli arg på mig, säger Hakan Calhanoglu och skrattar.

Calhanoglu fick även frågan om sin egen framtid och sade att han fokuserar på att avsluta säsongen så bra som möjligt och att han gärna ser sig själv stanna i Milan. 26-åringen berättar även att han hörs ofta med Cengiz Ünder i AS Roma och Merih Demiral i Juventus.

Hakan Calhanoglu som visade upp sig i Hamburg i Bundesliga och sedan slog igenom ordentligt i Bayer Leverkusen, berättar att han har goda minnen från sin förra klubb:

– Jag hade tre mycket bra år där (Leverkusen). Vi spelade tre år i rad i Champions League. Bayern München är en stor klubb ja, men Milan är också en stor klubb. Självklart så spelar Bayern München i Champions League men det är det enda som fattas i Milan. Jag hoppas vi kan ta oss till Champions League. Milan är en speciell klubb.

Calhanoglu berättade även att de bästa turkiska spelarna han har spelat med är Arda Turan, Burak Yilmaz och Emre Belözoglu.

 

LÄS OCKSÅ: 

Hakan Calhanoglu uttalar sig om sin framtid

”Hakan Calhanoglu kommer få större roll i Milan”

Hakan Calhanoglu om Zlatan Ibrahimovic: ”Han gillar verkligen det turkiska folket”