Isla på väg bort från Fenerbahce

Mauricio Isla har svarat på frågor från chilensk media i slutet av förra veckan.

Där öppnade högerbacken upp om att han eventuellt lämnar Fenerbahce i sommar för en ny klubb och nya utmaningar. Isla hyllade även Turkiets hantering av coronaviruset:

– Förberedelserna och åtgärderna som tas mot coronaviruset är bättre i Turkiet jämfört med andra länderna, jag är inte orolig över det. Om man ska ständigt oroa sig så kommer man inte kunna vara lycklig heller.

Om framtiden och Fenerbahce:
– Mitt kontrakt närmar sig sitt slut med Fenerbahce. Mitt mål är att avsluta säsongen här. Jag ska sedan ta det bästa beslutet för min karriär och min familj. När jag bestämmer mig för nästa klubb så är det viktigt att jag får känslan av att de vill ha mig och presenterar det bästa projektet. Det hade verkligen varit fint att spela i Sydamerika, det är något jag överväger.
Isla berättade att han ännu inte fått något bud från någon klubb i Chile:
– Om ni vill ha sanningen så har jag inte fått något bud från någon chilensk klubb. Jag hade velat spela i Boca Juniors, de är en av topp fem klubbar i Sydamerika. I december ringde Juan Roman Riquelme mig och vi pratade men sedan dess har vi inte haft något möte. Jag är ett stort fan av Universidad de Chile och min idol är Marcelo Salas. Jag brukade alltid se deras matcher med min mamma och jag är en supporter av laget. Jag har en stor respekt för Universidad de Chile. Jag kommer att överväga det om jag får ett bud från dem.