Mesut Özils stora stöd till Turkiska Röda Halvmånen

Mesut Özil har skänkt en stor gåva till Türk Kizilayi (svensk översättning: Turkiska Röda Halvmånen) som är den största humanitära organisationen för hjälp i Turkiet.

Mesut Özil har givit stöd åt Turkiska röda halvmånens kampanj under ramadan genom att donera 114 000 iftar-matportioner och matpaket. I ett uttalande från organisation så har Mesut Özil gett ett stöd på närmare 713 000 turkiska lira till kampanjen.

Det kommer att levereras 16 000 matportioner till allmänna mathus runtom i Turkiet, 1000 vardera matpaket till Turkiet och Syrien och 90 000 matportioner till Turkiska Röda Halvmånens mathus i Mogadishu (Somaliens huvudstad).

Generalpresident för Türk Kizilay Dr. Kerem Kinik tackade Mesut Özil och alla som hittills har valt att stötta kampanjen.
I samband med att Mesut Özil gifte sig förra året så donerades det matpaket till 16 000 människor.