Mittbackar intresserar Fenerbahce

Fenerbahce har påbörjat sina planer inför sommarfönstret.

Enligt turkiska A Spor så har Fenerbahce primärt ställt in siktet på att förstärka försvaret och att hitta mittbackar. Spelarna som Fenerbahce har ställt sig in på är främst spelare som kommer vara free transfer till sommaren.

A Spor skriver att Funes Mori, till vardags i Villareal, är prioriterad värvning för klubben. Den 29-årige argentinske mittbacken har kontrakt med sin spanska klubb till 2022 och har under den här säsongen tappat sin plats i startelvan och gjort 12 framträdanden tills ligan behövde pausas på grund av coronaviruset. Funes Mori köptes 2018 från Everton och innan dess tillhörde han River Plate.

Fenerbahce är hoppfulla om att spelaren eventuellt skulle komma överens om att avsluta kontraktet i förtid och i sådana fall är Fenerbahce redo att skriva på ett kontrakt på fyra år med mittbacken.

Andra alternativet är Benjamin Stambouli i Schalke 04. A Spor rapporterar att Fenerbahce ska ha kommit överens med med Stambouli – men “Fener” avvaktar för att se om de kan lösa Funes Mori först.

Benjamin Stambouli som har rötter i Algeriet har även turkiskt påbrå. Enligt A Spor så var spelarens gammelfarfar ursprungligen från Turkiet, därav efternamnet Stambouli som betyder “från Istanbul”.

Stambouli har tidigare spelat för Montepellier, Tottenham och Paris Saint Germain och kan även spela som defensiv mittfältare.