Officiellt: Loris Karius har brutit kontraktet med Besiktas

Den tyske målvakten har meddelat att han har brutit kontraktet med Besiktas.

På sitt officiella Instagram-konto har målvakten delat en video med ett uttalande där han förklarar anledningen till varför han har valt att bryta kontraktet:

“- Hej alla, idag har jag brutit kontraktet med BEŞİKTAŞ. Det är skämmigt att det behövde avslutas så här men jag vill att ni ska veta att jag har försökt lösa den här situationen på alla sätt och vis utan problem. Jag har varit tålmodig i flera månader med styrelsen. Samma saker hände redan förra året. Tyvärr har de inte försökt lösa dessa problemen och  de har till och med vägrat mitt förslag att hjälpa till genom att ta en lönesänkning.
Det är viktigt för mig att ni vet att jag verkligen gillade att spela för den här klubben väldigt mycket. BEŞİKTAŞ kan vara stolt över att ha sådana passionerade fans bakom sig och alltid ge fantastiskt stöd. Ni stöttade mig alltid i goda och dåliga tider och jag kommer alltid att komma ihåg er på bästa sätt! Jag vill också tacka alla mina lagkamrater, tränarstaben och alla som arbetar för klubben. Ni välkomnade mig med öppna armar från första dagen.
Tack så mycket!
Champion Beşiktaş”

I april tog spekulationerna ny fart om Karius framtid och mycket tydde på att 26-årige målvakten skulle lämna. 

Däremot dementerade agenten att spelaren hade lämnat klubben men att det fanns en tvist mellan klubben och spelaren. 

Det blev totalt 67 matcher för Karius i Besiktas och 95 insläppta mål. Tysken snittade 1,4 insläppt per match i klubben. 68 av 95 mål kom på 55 ligamatcher för Karius.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Hi everyone, today I terminated my contract with BEŞİKTAŞ. It’s a shame it comes to an end like this but you should know that I have tried everything to solve this situation without any problems. I was very patient for months telling the board over and over again. Same things happened already last year. Unfortunately they haven’t tried to solve this situational problem and even refused my suggestion to help by taking a pay cut. It’s important to me that you know I really enjoyed playing for this club a lot. BEŞİKTAŞ can be proud having such passionate fans behind them always giving amazing support. You always supported me in good and bad times and I will always remember you in the best way! Also I want to say thank you to all my teammates, coaching staff including all people working for the club. You welcomed me with arms wide open from day one. Thank you so much! Champion Beşiktaş 🦅

Ett inlägg delat av LORIS (@loriskarius)