Orkun Kökcü kan få Henrik Larsson & Dirk Kuyt som tränare

En av de mest eftertraktade talangerna på marknaden är Orkun Kökcü.

Den turkiske stortalangen kan nu få svenske Henrik Larsson som tränare. Den förre Helsingborgs IF-tränaren ryktas bli ny assisterande tränare i klubben och förre Fenerbahce-spelaren Dirk Kuyt ny huvudtränare. Enligt De Telegraaf så är allting så gott som klart.

Både Henrik Larsson och Dirk Kuyt har samma agent, Rob Janssen, som till holländsk media bekräftat att det förhandlas men att ingenting ännu är klart, sade också att det inte var bra att det kom ut såhär tidigt.

Anledningen?

Förre Fenerbahce-tränaren, Dick Advocaat, är just nu tränare för klubben och förlängde sitt avtal bara för någon månad sedan med klubben till 2021. Kontraktet för Kuyt och Larsson sägs träda i kraft nästa sommar – men uppgifterna kan det pressa den nuvarande klubben till att Advocaat får lämna jobbet i ”förtid”, skriver lokalmedia i Holland.

Orkun Kökcü har tidigare haft Jaap Stam som tränare. Skulle Dirk Kuyt komma så blir han Orkuns tredje A-lagstränare under sin tid i A-laget. 19-åringen skrev på ett proffskontrakt med A-laget sommaren 2018.

Sedan en tid tillbaka finns det ett stort intresse för den turkiske mittfältaren som kopplas starkt ihop med en flytt till sommaren.

LÄS OCKSÅ: 

Fler klubbar ger sig in i jakten på Orkun Kökcü