Özyakup talar ut om framtiden, Besiktas & Van Persie

Oguzhan Özyakup är för närvarande utlånad till Feyenoord.

Däremot har ligan blivit avbruten och kommer inte att spelas klart denna säsongen på grund av covid-19. Oguzhan Özyakup som lånades ut till Feyenoord i januari har i en intervju med TRT Spor berättar hur tankarna går:

– I ett långt förhållande kan det bli små besvikelser. Under Senol Günes sista period och tid som tränare för Besiktas blev jag utbuad väldigt mycket. Tyvärr kunde vi inte motsvara förväntningarna. Jag fick en positiv känsla när Abdullah Avci blev tränare, jag började säsongen bra men vid minsta poängtapp så började buropen igen. Även om Abdullah Avci skulle ha stannat så skulle ingenting förändrats för mig. Fansen må ha rätt Jag jobbade väldigt mycket med psyket för att hantera protesterna. Jag träffade Sergen Yalcin (nuvarande tränare för Besiktas). Han ville att jag skulle stanna, men han respekterade mig och mitt beslut var annorlunda. Han respekterade beslutet. Jag sa till honom att jag hoppas återvända ännu starkare.

Om sin framtid i Besiktas:

– Jag kom hit (till Feyenoord) för att spela 15-20 matcher och så blev säsongen inställd. Jag har inte kommit för en långperiod. Jag behövde bara kom ifrån lite (från Besiktas). Jag sa detta till Sergen också. Mitt mål var att spela bra och återvända. Kanske kan jag göra så att Besiktas tjänar pengar.

Sedan den förre Fenerbahce-spelaren Robin Van Persie avslutade sin karriär har han börjat jobba som extrainsatt anfallstränare för att hjälpa anfallarna i Feyenoord. Van Persie började och avslutade sin karriär i Feyenoord och jobbar nu alltså med Özyakup – de båda två hamnade i en het dispyt under ett derby mellan Besiktas – Fenerbahce för ett par år sedan men det är ingenting som stör Oguzhan idag:

– Ibland kan det hettas till i matcher. Vi var arga på varandra under en lång tid. De derbyt hade en helt annan atmosfär. Jag har fortfarande mycket respekt för honom och nu är han tränare för mig. Vi har pratat, jag var ung och jag har gjort fel. Jag bad om ursäkt. Jag kan förstå synpunkterna och kommentarerna men han är tränare numera. Vissa saker har jag inte glömt men det tillhör det förflutna och det är detta som behöver ske.

I en tidigare intervju med De Telegraaf har Oguzhan Özyakup bekräftat att han och Van Persie hade blivit vänner igen och erkänt att han gick för långt i derbymatchen mellan Besiktas – Fenerbahce.

Özyakup tillhörde Arsenals akademi under flera år och hann aldrig göra en tävlingsmatch för herrlaget men under den tiden spelade även Van Persie i Arsenal. Özyakup medgav i intervjun att Robin hjälpte honom hela tiden under hans tid i London och i klubben och att han lärde sig mycket av den holländske anfallaren.