Proffskollen: Kenan Karaman i storform – matchvinnare i “Turkmötet” i Bundesliga

Flertalet turkiska spelare fanns med i matchen mellan Fortuna Düsseldorf och Schalke 04.

För hemmalaget fanns Kenan Karaman återigen med från start och även Kaan Ayhan var tillbaka i startelvan. I Schalke 04 fanns Ozan Kabak med från start för första gången sedan skadan han drog på sig tidigare under våren. Ahmed Kutucu, som är en av ligans mest spännande talanger, hoppade in i 74:e minuten. Suat Serdar som har turkisk bakgrund och en av Schalkes viktigaste spelare, skadade sig i veckan och spelat klart för den här säsongen.

Efter en mållös första halvlek så tog gästerna ledningen i 53:e minuten efter mål av Weston McKennie. Tio minuter senare kvitterade hemmalaget genom Rouwen Hennings.

Fem minuter senare gjorde Kenan Karaman segermålet efter att ha blivit framspelad av landsmannen Kaan Ayhan. Ahmed Kutucu som hoppade in i matchen och har tidigare avgjort matcher som inhoppare kunde inte påverka resultatet denna gången. En annan turkisk landslagsman, Ozan Kabak, fick en varning i den 45:e minuten och spelade hela matchen.

Kenan Karamans form håller i sig för Fortuna Düsseldorf. Målet var hans femte på de senaste fem matcherna. Totalt har han gjort sex mål och en assist på fjorton ligamatcher.