Radamel Falcao bryter tystnaden

Radamel Falcao är hemma i Colombia i karantän med sin familj.

Den senaste tiden har det ryktats väldigt mycket om hans framtid i Galatasaray. Det sägs finnas ett stort intresse för anfallaren och Galatasaray har tidigare sagt att de ännu inte fått något bud på spelaren.

I en intervju med ESPN så bemöter Falcao flyttrykten kring honom och pratar även om att anpassa sig till Turkiet:

– Språket i Turkiet är mycket svårt. Muslera påverkar det är därför. Han kan turkiska. Jag har lärt mig ett par ord men det tar lång tid att lära sig språket. Jag sköter min kommunikation på engelska.

Falcao berättade även att han spenderar mycket tid hemma med familjen nu och det har även blivit känt att spelaren har donerat 296 matpaket i Colombia till de som behöver hjälp under coronakrisen.

En klubb som har kopplats ihop mycket med Falcao på senare tid är den argentinska klubben River Plate. Tidningen Don Balon skriver att det är mycket troligt att Falcao avslutar karriären i River Plate. Falcao kom från klubbens akademi och klubben ser gärna att spelaren återvänder en dag:

– Alla kan drömma men att hämta in spelare som Falcao, Higuain eller andra spelare ute i Europa som levererar är det just nu väldigt liten chans att det ska inträffa, sade River Plates president Rodolfo D’Onofrio i ett radioprogram.

Rodolfo D’Onofrio tillade dock att Falcao är alltid välkommen tillbaka:

– Vi har inte pratat med honom (Falcao) men om han vill komma hit så är våra dörrar alltid öppna.

I intervjun med ESPN svarade Falcao på transferfrågorna:

– När jag går ut på gatan här så känner folk igen mig direkt. Precis som i Argentina så är fansen mycket passionerade. Just nu är jag väldigt lycklig i Turkiet.