Så kan Champions League avgöras i Istanbul

Rapporter från Spanien skriver att flera matcher kan spelas i Istanbul när Champions League drar igång igen.

Tanken är att ligorna ska dra igång i juni och bli färdigspelade innan Champions League drar igång och bland annat Bundesliga har redan börjat medan den turkiska ligan förbereder sig för start den 12:e juni. Många andra ligor planerar också för en återstart i juni.

Spanska tidningen AS skriver att UEFA planerar att spela en så kallad “Final Four” när Champions League ska dra igång igen i augusti. Semifinalerna och finalen kommer spelas i Istanbul och där blir enbart ett möte i semifinalerna – samtliga matcher på Atatürk Olympiastadion i Istanbul.

Enligt uppgifterna så kommer Champions League att dra igång den 8:e augusti och kvartsfinalerna kommer spelas som vanligt med två möten, därefter avgörs allt i Istanbul.

18 juni ska UEFA ta ett slutgiltigt beslut och idén om Final Four sägs vara ett hett alternativ.