Stort intresse för Muriqi: “Flera klubbar följer honom”

Det finns ett stort intresse för Fenerbahces albanske anfallare Vedat Muriqi.

Enligt presidenten av Kosovos fotbollsförbund, Agim Ademi, som bekräftat att det finns intresse för anfallaren ute i Europa.

Den 26-årige anfallaren slog igenom förra året i Caykur Rizespor och i år har han fortsatt att leverera för Fenerbahce. Innan säsongen fick tillfälligt avbrytas så hade Vedat gjort 13 mål och 5 assists i ligan. Totalt Muriqi spelat 28 matcher och gjort 15 mål samt 6 assists i alla tävlingar den här säsongen.

I artikel publicerad av Fotomac så säger presidenten av Kosovos fotbollsförbund att det finns framförallt ett seriöst intresse från Tottenham och klubbens manager José Mourinho:

– Tottenham är väldigt beslutna gällande en övergång för Muriqi. Däremot finns det även ett stort intresse från Italien för honom. Tottenham är redo att betala pengarna som Fenerbahce vill ha. Där är många lag från Serie A också som förbereder sig för att försöka värva honom, jag vet att en av klubbarna är Napoli.

Det har tidigare rapporterats att även Lazio är intresserad av Muriqi medan Tottenham sägs ha scoutat anfallaren vid ett antal tillfällen. Fenerbahce har tidigare uppgetts vilja ha 20 miljoner euro för sin anfallare.