Tränarjobbet i Fenerbahce: Tre tränare är högaktuella

Fenerbahce kan snart ha en ny tränare på plats.
Tränarposten har varit ledig i över 83 dagar sedan Ersun Yanal lämnade kubben. Totalt har 25 namn varit på tapeten men nu uppger Hürriyet att det är enbart två namn som intresserar klubben.

Tränarjobbet står först och främst mellan Erol Bulut som har gjort succé i Alanyaspor och Nenad Bjelica som senast tränade Dinamo Zagreb i Kroatien. Även Abdullah Avci sägs vara ett alternativ.

Erol Bulut har kopplats ihop starkt med en flytt till Fenerbahce och själv öppnat upp för ett framtida jobb i klubben. Enligt tidigare rapporter så har Fenerbahce träffats med Bjelica. Tidigare Fenerbahce-spelaren och nuvarande expert Ridvan Dilmen har tidigare även sagt att där finns en stor chans att Bjelica blir ny tränare för klubben. Däremot rapporterar Hürriyet att klubben och tränaren inte lyckas komma överens om ett kontrakt. Anledningen sägs vara att Bjelica vill få sin lön i euro samt att de inte kommer överens om bonusar. Tränaren är dock fortfarande ett alternativ.

Emre Belözoglu som just nu är kapten för Fenerbahce uppges bli sportchef för klubben nästa säsong. Emre sägs vara väldigt öppen för att arbeta med Abdüllah Avci som är utan jobb sedan han fick sparken från Besiktas. De två jobbade i Istanbul Basaksehir ihop innan Emre återvände till Fenerbahce.