Två klubbar rapporterar nya fall av coronavirus – så är läget i Süper Lig-klubbarna

De turkiska lagen fortsätter att testa sig för coronaviruset covid-19.

I fredags rapporterade Gaziantep FK att en personalanställd i klubben hade drabbats av covid-19 och A-lagets träning hade därmed också blivit inställd.

En annan drabbad klubb just nu är Yeni Malatyaspor. Klubben har den här veckan genomfört tre tester och har flera coronafall. I de senaste testerna så visade det sig att fyra spelare hade covid-19 och en personalanställd. Sedan tidigare hade  en personanställd fått covid-19 positiv på sitt test men denna gången negativt. En tidigare spelare med positivt resultat blev återigen positivt testad. Totalt har de just nu sex coronafall.

Alanyaspor testade hela A-laget och dess personal för andra gången för covid-19 och samtliga fick återigen negativ testresultat. Laget fortsätter att förbereda sig inför återuppstarten av säsongen.

Besiktas tester från den 27:e maj var samtliga negativ. Klubben hade hela åtta positiva fall den 13:e maj.

Caykur Rizespors andra testomgång av covid-19 gav negativ resultat på samtliga testade.

Denizlispor hade inga positiva coronafall i sina senaste coronatester.

Sivasspors andra testomgång visade också negativt för samtliga spelare och ledare som testades.

Fenerbahce hade den 13:e maj tre positiva coronafall i sin klubb. För två dagar sedan rapporterades det att fyra stycken i Basketbollaget hade fått positiva coronatester. Slutet av veckan har Fenerbahces fotbollslag gjort nya tester. Sedan 19:e maj har det inte rapporterats några positiva fall.

Antalyaspor har meddelat att samtliga coronatest som har gjorts på laget var negativ vid den senaste testningen.

Galatasarays fotbollslag hade inga positiva coronafall i den senaste testomgången. Tidigare har lagets tränare, Fatih Terim och vicepresident, Abdürrahim Albayrak varit drabbade av corona.

Samtliga spelare och ledare har testats negativt även i Genclerbirligi.

Göztepes coronatester från 6:e maj visade samtliga negativa resultat.

Kayserispor hade i slutet av mars ett positivt fall i A-lagets tekniska stab. I den senaste coronatestningen den 15:e maj hade ingen positivt test.

Konyaspor har under en kort tid utfört två coronatester – båda två gångerna har samtliga tester varit negativa.

Även Kasimpasa har utfört två omgångar av coronatester den senaste tiden och så sent som 28:e maj – båda gångerna visade samtliga resultat negativt. Tidigare har klubben haft två positiva fall efter tester den 13:e maj.

Istanbul Basaksehirs senaste coronatester har visat negativt hos samtliga spelare och ledare i A-laget.

Ankaragücü hade inga positiva fall efter den senaste testomgången av covid-19. Tidigare hade spelaren Riccardo Faty blivit testad positiv för coronaviruset.

Trabzonspor har utfört fem omgångar av coronatester där samtliga personer har fått negativt resultat på covid-19.