Ugurcan Cakir hyllas – intresserar engelsk toppklubb

Ugurcan Cakir har imponerat i Trabzonspor.

24-årige målvakten har nu uppmärksammats och hyllats av den världskände tidningen World Soccer.

Ugurcan Cakir har inkluderats i Worlds Soccers lista över 100 spelare som har ögonen på sig inför sommarens transferfönster. Ugurcan Cakir har kontrakt med Trabzonspor tills 2024. Word Soccer skriver att flera europeiska klubbar har den turkiske målvakten på sin radar och inte minst Liverpool har ett stort intresse för spelaren.

Tidigare Trabzonsportränaren och ungdomskoordinatorn Sadi Tekelioglu har i en intervju med Ajansspor bekräftat Liverpools intresse för målvakten:

– Trabzonspor vill ha 50 miljoner euro för Ugurcan. Jag kollar på Milans målvakt och sedan på Ugurcan och sen kollar jag på de andra målvakterna. Om Ugurcan inte skulle bli såld för 50 miljoner euro så är det inte hans fel, det beror på fotbollsmarknaden i Turkiet. Det är inte så att Turkiet har en gräns. 50 miljoner euro låter mycket men det är inte mycket för Europa. Han hade bud förra året. Jag har gett honom rådet att gå till den engelska ligan. Jag tror Liverpool kommer att värva honom efter säsongen. Trabzonspor kommer inte kunna säga nej till Liverpools bud. Jag har träffat Ugurcan och han berättade för mig att Liverpool är intresserad av honom.

Ugurcan Cakir har på 33 matcher släppt in 39 mål den här säsongen.