Altinordu på väg att sälja två talanger till Europa

TFF 1. Lig-laget Altinordu som är känd och en förebild som klubb med sin akademi förbereder just nu för att sälja ytterligare två talanger till Europa.

Klubbens president Seyit Mehmet Özkan, säger i en intervju med DHA att Altinordu har fått förfrågningar och att det finns stort intresse från stora europeiska klubbar för mittbacken Ravil Tagir och innermittfältaren Burak Ince. Båda spelarna kommer att lämna för spel i Europa har klubbpresidenten meddelat och att det är prio engelska Premier League:

– Vi hoppas kunna sälja Ravil och Burak till Europa snart. Jag gillar Premier League. Den fotboll som jag njuter mest av är den engelska fotbollen. Vi ska sälja båda till europeiska ligor. Ravil är 17 år och Burak är 16år. De måste vara 18 år för att kunna lämna för Europa. Eftersom vi behöver pengar så träffar vi klubbar redan för en överenskommelse gällande Ravil. Den klubben som köper honom kommer bli tvungen att låta honom spela minst ett år till i Altinordu. Vårt primära mål är alltid att sälja till Europa och framförallt England säger Seyit Mehmet Özkan och fortsätter:

– Våra andra transfermarknader som vi siktar in oss på är Tyskland och Italien. De spelare vi inte kan sälja dit (till Europa) säljer vi i sådana fall till turkiska lag. Vårt mål är att exportera duktiga spelare utomlands. Vårt land behöver skicka ut fler spelare i Europa. Dessa spelarna förbereder vi inte för att stanna i Turkiet. Våra spelare skolas och utvecklas för den absolut högsta nivån och de ska konkurrera i de europeiska ligorna. Precis som Caglar Söyüncü och Cengiz Ünder så ska de inte återvända hit, sade klubbpresidenten.

Ravil sägs dra ett stort intresse från många klubbar och även Fenerbahce sägs vilja ha den unge spelaren:

– Alla vill ha Ravil och jag säger till dem alla att vi kommer sälja honom till Europa. Han är en sällsynt diamant. Det här klimatet inom fotbollen , atmosfären och supporterkulturen som visar tålamod för unga spelare finns inte i Turkiet. Här måste du hela tiden vinna. Få tränare har den makt att kunna ge unga spelare chansen.

LÄS OCKSÅ: 

”De kunde ha varit i europeiska storklubbar just nu – allt var i princip klart”