Burak Yilmaz i storform för Besiktas

Den turkiske anfallaren fortsätter att leverera och har nu hittat storformen i Besiktas.

34-årige Burak Yilmaz, som blir 35 i juli, gjorde i helgen ett nytt mål och två nya assist – han låg bakom samtliga mål och allt i offensiv väg när Besiktas besegrade Konyaspor med 3-0.

Det  var andra matchen i rad som Burak gjorde ett mål och två assist. Även mot Denizlispor låg han bakom tre av målen när Besiktas vann 5-1. I återstarten av Süper Lig var Burak avstängd mot Antalyaspor.

Kaptenen Burak har gjort fem mål på de senaste matcherna. Han har stått för poäng i de senaste sex matcherna med fem mål och totalt fem assist. Av 22 matcher så har han gjort mål eller assist i 13 ligamatcher.

Totalt har han gjort 13 mål och 7 assist på 22 ligamatcher samt ett mål på en cupmatch. Den turkiske landslagsanfallaren lyfte på en hel del personers ögonbryn, inte minst Besiktas-fans som var skeptiska till värvningen när han kom från Trabzonspor förra vintern. Hans prestationer har tystat kritikerna och är nu en av lagets viktigaste spelare.

Burak placerar sig på en femte plats i skytteligan med sina 13 mål. Det är sju mål färre än skyttekungledaren Alexander Sörloth som har gjort 20 mål på 29 matcher. Burak Yilmaz har spelat mindre matcher än samtliga spelare före honom i skytteligan inte minst på grund av en fotskada som höll honom borta i en månad i början av säsongen.