Calhanoglu i ny intervju – denna gången med beIN Sports

Hakan Calhanoglu har gett en rad intervjuer till turkiska medier. Denna gången till beIN Sports Turkiet som äger tv-rättigheterna till turkiska Süper Lig och en rad andra fotbollsligor i Turkiet.

I en intervjun så får Calhanoglu återigen frågan om Zlatan Ibrahimovic – där han denna gången gav en ledtråd om vilket lag det är Zlatan hejar på i Turkiet:

– Zlatan hade följt min senaste intervju där jag hade pratat om honom. Och han frågade mig om jag sa laget han hejade på i Turkiet. Jag sade till honom ‘det har jag inte för du ville inte att jag skulle säga det’ och så skrattade vi.

Varpå journalisten var snabb med att fråga: Kommer han fortfarande bli arg om du säger nu?

– Han kommer fortfarande bli arg, skrattar Calhanoglu.

Trots flera försök från journalisten på beIN Sports att få ut laget så sade Calhanoglu aldrig laget men gav en ledtråd:

– Det finns gul (färg i laget som Zlatan hejar på). Imorgon kommer han att säga till mig ‘du har nämnt gult’, jag kan inte ge fler detaljer, detta räcker nog. Så mycket som jag skrattat så har du nog förstått tror jag, sade Calhanoglu.

På frågan om vilket lag som Hakan Calhanoglu själv hejar på i Turkiet så var han tydlig med att han hejar på Galatasaray.

– Det är något jag har fått från min pappa, det är något som kommer från familjen att heja på Galatasaray. En dag skulle jag vilja uppleva Galatasaray, det är inget man bara kan berätta utan något man måste uppleva. Varför inte en dag i framtiden? Mitt mål är att bli lika stor spelare som Hagi. Att få spela som nummer tio i ett lag som Galatasaray och ha på sig deras ärorika tröja. Jag hoppas att jag blir som honom en dag. En dag skulle jag vilja spela i Galatasaray, berättade Hakan Calhanoglu.

Den 26-årige mittfältaren tillade att han har både Hagi och Alex de Souza (Fenerbahces legendariske nummer 10-spelare från Brasilien).

Calhanoglu berättade även om relationen till Galatasarays nuvarande tränare Fatih Terim:

– Jag pratade med Fatih hoca (tränare) senast på bayram, jag ringde honom och även när han hade corona men kom aldrig fram till honom den gången. Vi har en mycket bra relation. Han har alltid litat och ställt upp för mig. Jag hade möjligheten att välja Tysklands landslag och jag väldigt rörd av Fatih hoca när vi träffades och hade möte. Han har gjort mycket för min utveckling. Han har även stor respekt här (i Italien), jag kan säga att han har lämnat spår efter sig här. Så fort du säger Fatih Terim här så säger italienare “ooo Imparatore!”. Det är en stolthet för både mig och Turkiet. Jag har även pratat med Gattuso om Fatih Terim, alla pratar positivt om honom. Dem gillar honom väldigt mycket i Italien.

Se hela intervjun med beIN Sports här. 

Läs också tidigare intervjuer med Hakan Calhanoglu här:

Hakan Calhanoglu: ”Zlatan har ett turkiskt lag som han hejar på”

Hakan Calhanoglu uttalar sig om sin framtid

Hakan Calhanoglu om Zlatan Ibrahimovic: ”Han gillar verkligen det turkiska folket”