Can Bozdogan debuterade för Schalke 04 – hyllas av tränaren

Schalke 04 har en drös turkiska spelare och spelare med anknytning till Turkiet.

I den senaste matchen som laget spelade mot Bayer Leverkusen (i söndags) medverkade hela fyra turkiska spelare eller spelare med anknytning till Turkiet.

Ozan Kabak som är given i Schalkes startelva spelade hela matchen och drog på sig en varning efter nio minuters spel.

Den unge anfallaren och Schalke-produkten Ahmed Kutucu, som har valt att representera Turkiet, spelade också från start och blev utbytt i den 73:e minuten.

Levent Mercan som är en annan Schalke-produkt och med anknytning till Turkiet, hoppade in i den 89:e minuten för hemmalaget. Det var 19-åringens fjärde match i Bundesliga för Schalke och Levent har även spelat en cupmatch för A-laget.

Det stora utropstecknet i Schalke var dock Can Bozdogan som fick göra sin debut i Schalke 04:s A-lag. Can startade matchen till höger i mittfältet och fick spela 69 minuter. I vanliga fall tillhör Can Schalkes U19-lag den här säsongen där han även är lagkapten. Can är en av flera unga talanger som har nu fått chansen i A-laget tillsammans med bland annat Levent Mercan, Boujjelab och Ahmed Kutucu. Can representerar Tysklands U18-landslag men har möjlighet att representera Turkiets landslag också då han har turkiskt pass.

David Wagner, tränare för Schalke 04, hyllade Can Bozdogan efter debuten:

– Jag visste att så länge han orkade så skulle han spela så bra han bara kunde. Han gömde sig inte på planen. Han visade oss hur mycket han älskar fotboll. Jag kan säga ärligt att det var just det här vi förväntade oss av honom, sade tränaren efter matchen.

Sedan tidigare finns även Suat Serdar i Schalke 04, en annan spelare med koppling till Turkiet och som har valt att representera Tysklands A-landslag. Suat drog på sig en allvarlig skada för ett par veckor sedan och har spelat färdig för den här säsongen. Förra veckan bekräftade även Schalke att de har värvat vänsterbacken Kerim Calhanoglu, som är kusin till Hakan Calhanoglu, från Hoffenheims U19-lag.

Kerem Demirbay spelade från start för Bayer Leverkusen och byttes ut i den 75:e minuten. Likt Suat så spelar Kerem för Tyskland men till skillnad från Suat så har 26-åringen spelat för Turkiets U18, U19 och U21-landslag och var detaljer ifrån att välja Turkiets herrlandslag.

Matchen då?

Den slutade 1-1 och Schalke har trots att de har bytt tränare, fortsatt svårt att vinna i Bundesliga. Laget har nu spelat hela 13 raka matcher utan att vinna och målskillnaden 5-27.