Förlustfria sviter för Fenerbahce som sträckte sig över två decennier är brutna

Fenerbahce har inte lyckats möta förväntningarna den här säsongen.

Det har samtidigt inte lättat på kritiken mot klubben och laget med tanke på resultaten under framförallt våren. På Kadiköy har Fenerbahce oavsett säsongsprestationer, alltid varit starka och svåra att besegra i derbyn.

Fenerbahce förlorade tidigare i våras, innan uppehållet,  hemma mot Galatasaray med 3-1 i ligan.

Det var klubbens första förlust mot sina största rivaler på hemmaplan på över 20 år. Senast Fener förlorade mot Gala på hemmaplan var 22 december 1999.

Förra veckan förlorade Fenerbahce mot en annan rival, Trabzonspor i den turkiska cupen, också på hemmaplan & också med 3-1.

Även då bröts en förlustfri svit. Fenerbahce hade inte förlorat mot Trabzonspor på hemmaplan i över 23 år. 23 augusti 1997 var senast som Trabzonspor hade vunnit på Kadiköy. Tills förra veckan hade Trabzonspor förlorat 12 och spelat oavgjort 11 gånger i Kadiköy i de senaste 23 bortamatcherna.

De två sviterna sträckte sig över två decennium för Fenerbahce.

En annan svit som tog slut i helgen var mot Kasimpasa. Ligaförlusten mot Kasimpasa med 2-0 var Fenerbahces första förlust mot klubben på de senaste 14 matcherna. Kasimpasa vann över Fenerbahce för första gången på åtta år. Senaste vinsten kom 29:e september 2012 och även då vann Kasimpasa med 2-0.