Gündogan vill se de turkiska stjärnorna i Manchester City

Manchester Citys innermittfältare Ilkay Gündogan har i en intervju med turkiska tidningen Fanatik sagt att han gärna ser två turkiska stjärnor i sitt lag.

Ilkay Gündogan är född och uppvuxen i Tyskland och har turkiska rötter – han valde att representera det tyska landslaget.

– Jag delar den allmänna uppfattningen bland fotbollssupportrarna. Efter Van Dijk så är Caglar Söyüncü den bästa mittbacken den här säsongen. Jag kände inte honom förut. Vi har lärt känna varandra efter att ha spelat matcher mot varandra. Vi möttes första gången för två säsonger sedan och vi har ställts mot varandra några gånger. Vi har träffats ett antal gånger och pratats och lärt känna varandra. Han är en mycket bra kille. Jag älskar honom. Han har en mycket bra spelförståelse och karaktär. Hans insatser har varit bra både i Leicester och i landslaget. Jag hoppas att vi ser honom på ännu bättre ställen.

– När jag tänker på vilken turkisk spelare jag skulle vilja se i Manchester City så tänker jag först på Caglar. Jag kan även räkna in Cenk Tosun. Han kan vara på de är nivåerna väldigt snart. Jag tycker han ha spelat bra, han fick en olycklig skada. Han gjorde mål i vår hemmamatch mot Crystal Palace. Hans väg är öppen i Premier League, han förtjänar det här. Jag vill även tillägga att Altinordu har två unga spelare med stor potential. Burak Ince och Ravil Tagir. Jag tror de kommer uträtta stora saker i framtiden, sade Ilkay Gündogan till Fanatik.

Ilkay Gündogan kom till Manchester City sommaren 2016 från Borussia Dortmund för 27 miljoner euro.

Caglar Söyüncü blev tidigare i år uttagen i säsongens lag i Premier League. Han har haft ett stort genombrott i den engelska ligan den här säsongen och har hyllats stort. Inte minst för att han har ersatt den förre Leicester City-spelaren Harry Maguire med bravur – som klubben sålde till Manchester United för 75 miljoner pund. Rivalen Manchester City var också intresserade men fick se sig besegrade och under hösten har Söyüncü kopplats ihop starkt med Manchester City.

Cenk Tosun kom till Premier League förra säsongen under januarifönstret när Everton signerade honom från Besiktas. Efter sparsamt med speltid i höstas blev anfallaren utlånad till Crystal Palace där han bara efter några omgångar ådrog sig en långtidsskada.

Altinordu-spelarna som Ilkay nämner i intervjun kan ni läsa mer om här:

Altinordu på väg att sälja två talanger till Europa