Levent Mercan kopplas ihop med Fenerbahce – som jagar flera unga spelare

Fenerbahce sägs vara ute efter en av Schalkes turkiska talanger.

Levent Mercan sägs vara på Fenerbahces radar enligt turkisk media. Den Tyskland-födde offensive mittfältaren har gjort fem framträdanden i Schalke 04:s A-lag den här säsongen och även två landskamper för Tysklands U20-lag. Han har ett kontrakt med klubben framtill 2023.

Fenerbahce uppges förbereda sig för att komma med ett bud på Levent Mercan som värderas till upp emot 900 000 euro av Transfermarkt.

Takvim rapporterar samtidigt att Fenerbahce är på jakt efter flera unga spelare med turkisk bakgrund i Europa. Utöver Levent Mercan så sägs klubben även se över möjligheterna för att knyta till sig Erkan Eyibil från Mainz, Muhammed Kiprit från Hertha Berlin, Kaan Kurt från Borussia Mönchengladbach och Erkan Akalp från FC Köln.Både Kaan Kurt och Erkan Akalp förväntas tillhöra reservlagen nästa år i sina respektive lag.

Muhammed Kiprit sägs vara första valet och har främst spelat i B-laget även om han tillhör A-truppen. Där har han gjort 16 mål på 21 matcher. Kiprit ska även ha övertalats till att byta till Turkiets U21-landslag.

Enligt tidningen Takvim så förbereder sig Fenerbahce att inleda förhandlingar med samtliga spelare inom snar framtid.

Tidningen Fotospor skriver så långt att Fenerbahce och Levent Mercan ska redan ha kommit överens med varandra och att det nu återstår att komma överens med Schalke 04 – något som återstår att se om det stämmer.