Mehmet Zeki Celik hyllar landslaget och lagkamraten Yusuf Yazici

I en storintervju med beIN Sports berättar Mehmet Zeki Celik om tiden såhär långt i Frankrike, inför EM 2021 samt om Yusuf Yazici som han tror kommer få ett stort genombrott i ligan nästa säsong.

Om EM som nu har flyttats fram till sommaren 2021: 
– Vi ville verkligen spela EM. Men pandemin ställde till det. Men det blev bra med tanke på vi hade många spelare på skadelistan. Vi kommer vara bättre förberedda nu. Vi kommer vara mer erfarna och rutinerade som lag 2021. Alla spelare kommer att spela mer i ligorna. Jag hoppas vi kommer göra bra saker 2021, jag är hoppfull. Jag är väldigt hoppfull kring vårt lag. Vi är ett ungt lag och har inte mycket erfarenhet från turneringar men vi kommer åstadkomma bra saker. Vi kommer visa det i EM 2021. Om vi lyckas kvala oss till VM därefter så tror jag vi kommer göra det bra där också.
Landslagets atmosfär: 
– Det finns en mycket bra atmosfär i landslaget. Jag längtar alltid till landslagssamlingarna och jag har redan saknat det jättemycket. Vänskapen är mycket bra. Alla kan skämta med varandra och besöka varandra. Det är den här stämningen som har gjort att vi har blivit så här bra. Vänskap är alltid en av de viktigaste anledningarna till att bli framgångsfull.
Zeki Celik hyllar förbundskaptenen Senol Günes som har lyckats mycket bra med landslaget: 
– Senol hoca (tränare) höjer alltid vårt självförtroende. Hans tal motiverar oss mycket. Framförallt mig. Han förklarar allt tydligt. Han skapar en bra lagbalans och det är därför vi har lyckats bra. Han är vänlig och varm mot alla. Alla är nöjda med honom och därför lyckas vi så bra.
Högerbacken har även ett meddelande till fansen: 
– Alla spelare i landslaget ger alltid hundra procent. Precis som en supporter vill spela så himla mycket för landslaget så spelar vi med samma vilja. Det här landslaget kommer aldrig ge upp. Detta vet vi. Jag hoppas att vi kan visa hur bra vi är i EM.
Zeki berättar även om reaktionerna i Frankrike efter den stora segern  mot det franska landslaget i EM-kvalet: 
– Det finns de som inte känner till den turkiska fotbollen här. Alla gratulerade oss (Zeki Celik och Yusuf Yazici) efter att vi hade vunnit första matchen (mot Frankrike). De franska spelarna gillade vårt spel. Turkarna som bor här väl väldigt glada över segern. Det var en bra erfarenhet för oss också sade Zeki Celik.
23-årige Zeki Celik hyllar även sin landsman och sin lagkamrat Yusuf Yazici: 
– Just nu är hans status mycket bra. Han har börjat träna igen. 13:e juli kommer han vara tillbaka med laget. Yusuf ersatte Pepe som lämnade för Arsenal. Yusuf är inte likadan spelartyp och inte direkt samma position. Han var bra i de matcher han spelade med oss i början av säsongen men på grund av att han inte hade tränat så mycket med oss så saknade han lite styrka. Precis när han började spela mycket bra så kom skadan. Yusuf Yazici kan explodera och få sitt stora genombrott nästa säsong, alla tror på det. Jag hoppas det blir så också.
Lagkamraterna Yusuf Yazici och Mehmet Zeki Celik
Zeki Celik gällande utländska spelarkvoten i Turkiet och de turkiska talangerna: 
– Alla de som lämnar för Europa har ett mål.  Att Turkiet har en utländsk spelarkvot eller inte är inget som de sätter större vikt på. Alla mina vänner vill bli så bra som de bara kan. Jag tror det är därför de är öppna för att flytta och spela i Europa. De unga spelarna i Turkiet har blivit mer medvetna. Från och med nu kommer fler spelare vilja spela i Europa. Mitt mål var alltid att spela i Europas storklubbar. Därför valde jag Frankrike som nästa steg. Jag vill alltid utvecklas och bli bättre. Jag hade samma mål när jag var i TFF 1. Lig (turkiska andra ligan). Jag fick ett bud från Lille. Jag visste att de hade utvecklat flera talanger och sedan sålt dem. Jag visste att det skulle bli en bra möjlighet för mig och därför tog jag det här beslutet.
Mehmet Zeki Celik kom till Lille sommaren 2018 från Istanbulspor för en summa på 2,5 miljoner euro. Den 23-årige högerbacken föddes 1997 i Bursa och har gjort 14 landskamper och 2 mål Turkiets herrlandslag. Han börrjade spela i Bursaspor som 12-åring och gick hela vägen upp till A-truppen men gjorde aldrig någon match och blev istället utlånad till Bursa Nilüfer innan han såldes till Istanbulspor. Zeki Celik värderas till 16 miljoner euro och har som högst värderats till 20 miljoner euro av Transfermarkt.
Den här säsongen gjorde han 23 matcher för Lille och stod för tre assist. Under den senaste tiden har han kopplats ihop med en flytt till Atalanta i Serie A.
LÄS OCKSÅ: