Officiellt: Lyon skriver lärlingskontrakt med turkisk talang

Den franska storklubben Olympique Lyonnais även känt som Lyon, har skrivit ett lärlingskontrakt med turkiske talangspelaren Melih Altikulac.

Kontraktet med 18-åringen sträcker sig till 2022.

Melih Altikulac som spelar vänsterback, men även kan lira vänsterback har även en tvillingbror i Lyon: Semih Altikulac. Medan Melihs främsta position är vänsterback så är Semih vänstermittfältare som även kan spela vänsterback.

Bröderna har den senaste säsongen tillhört Lyons U19-lag och är födda i franska staden Strasbourg.

Både Melih och Semih har  dubbla medborgarskap, Semih spelar för Turkiets U18-landslag och tidigare har han representerat både Turkiets och Frankrikes U17-landslag. Melih spelar i Frankrikes U18-landslag och spelade 19 matcher för Frankrikes U17-landslag.

I samband med kontraktet så sade Melih Altikulac att hans fokus är nu på att ta ytterligare steg i karriären och han jämförs med Juan Bernat:

– Jag är väldigt glad, jag har varit här i tre år. OL är klubben i mitt hjärta, jag säger det här öppet. Det är ett stolt ögonblick för mig och min familj. Mitt mål är att bli en startspelare i National 2, stanna i det franska laget och få erfarenheten att träna med herrlaget. Det skulle vara bra. Jag är teknisk spelare och har en bra nivå av aggressivitet i mitt spel. Alla kallar mig för Juan Bernat. Vi har liknande spelarprofiler.

Tvillingbrodern Semih Altikulac
Semih & Melih Altikulac i en intervju efter en U17-landskamp mellan Turkiets och Frankrike.