Pellegrini sägs vara intresserad av Fenerbahce

Fenerbahces jakt på ny tränare fortsätter.

Nenad Bjelica som har varit högaktuell och på tapeten väldigt länge verkar inte bli av. Klubben har enligt Nenad, inte hör av sig på över en månad och det verkar som att de två parterna inte kommer överens om ett avtal. Kroatiske tränaren Nenad Bjelica har gett ett antal intervjuer i juni och maj där han berättade att parterna har förhandlat men inte lyckats komma överens samtidigt som han själv har siktet inställt på en klubb i en av Europas storligor men att även Fenerbahce lockar.

Andra namn som har varit aktuella är de turkiska tränarna Abdullah Avci och Erol Bulut. Avci har sedan han fick sparken från Besiktas varit klubblös. Han var innan dess i Istanbul Basaksehir där han och hans lag hyllats stort de senaste åren. Avci och den blivande sportchefen Emre Belözoglu har en mycket bra relation till varandra. Erol Bulut är succélaget Alanyaspors tränare. Nyligen blev de klara för final i den turkiska cupen och håller till i topp fem av Süper Lig.

Nu rapporteras det dock om ett annat namn också: Chilenaren Manuel Pellegrini.

Portugisiska tidningen A Bola skriver att Fenerbahce och Real Betis gör upp om Manuel Pellegrinis signatur. 66-åringen har varit klubblös sedan december 2019 då han fick sparken från West Ham.

Han har tidigare tränat klubbar som Manchester City, Real Madrid, Malaga, Villareal och River Plate och påbörjade sin tränarkarriär i Chile där han spelade hela sin proffessionella fotbollskarriär i Univesidad de Chile och spelade över 450 matcher. Säsongen 2013/14 blev han ligamästare och ligacupmästare med Manchester City.

Tränarens agent har öppnat upp för en flytt till Fenerbahce tidigare under våren när han sade att på grund av pandemin kunde de inte åka till Istanbul för att träffa Fenerbahce. Däremot ska Pellegrini vara intresserad av Fenerbahce och ska ha sagt att det är en fantastisk och historisk klubb, enligt agenten.