Rivalerna gör upp om kroatisk anfallare

Mario Mandzukic sägs vara på väg bort från Al Duhail och tillbaka till Europa.

Den kroatiske anfallaren ska ha haft problem med klubben och enligt italienska media med Calciomercatos uppgifter så är de stora ärkerivalerna  Fenerbahce och Galatasaray intresserade av anfallaren.

Italienska tidningen skriver följande:

“Mario Mandzukic kan lämna Al Duhail efter bara sex månader i klubben och återvända till Europa. Den gamle Juventus-målskytten har två klubbar efter sig.”

Att både Fenerbahce och Galatasaray jagar en anfallare är ingen hemlighet. Muriqi i Fenerbahce drar ett stort intresse från europeiska klubbar och även Falcaos framtid i Galatasaray är oviss då även han har väckt intresse efter sina matcher i den turkiska ligan.

Den kroatiske anfallaren kopplades starkt ihop med en flytt till Manchester United förra året men har enligt turkisk media även tidigare erbjudits till Chelsea via spelarens representanter. 34-årige Mandzukic har på 88 landskamper gjort 33 mål för Kroatien. Sedan han anslöt till Al Duhail så har han bara spelat fem ligamatcher för klubben.

Mandzukic slog igenom i Dinamo Zagreb innan han flyttade vidare till Wolfsburg och därefter Bayern München. Från Tyskland gick flyttlasset vidare till Atletico Madrid innan det blev Juventus.

Anfallarens facit i de tre senaste europeiska klubbarna i karriären: 

Juventus (fyra säsonger): 162 matcher, 44 mål, 18 assists

Atletico Madrid (1 säsong): 43 matcher, 20 mål, 5 assists

Bayern München(två säsonger): 88 matcher, 48 mål, 14 assists