Så gick det för de turkiska spelarna i Bundesliga

Bundesliga 2019/2020 är avslutad och det blev Bayern Munchen som vann ligan för åttonde säsongen i rad.

Hur gick det då för de turkiska landslagsspelarna samt spelare som tidigare har representerat Turkiet herrlandslag?
*Spelarna som har tagits upp är de spelare som har representerat eller representerar Turkiets herrlandslag* 

Bästa placeringen bland de turkiska spelarna tog Yunus Malli med sitt Union Berlin (dit han är utlånad från Wolfsburg) och slutade på en 11:e plats i ligan. Yunus som spelade 13 matcher under våren gjorde en assist för Union Berlin.

Schalke 04 slutade på en tolfte plats i ligan med herrlandslagets Ozan Kabak och Ahmed Kutucu i truppen. De båda 19-åringarna spelade minst 25 matcher vardera och gjorde positiva avtryck i en säsong där Schalke inte motsvarade förväntningarna. Trots skadebekymren spelade Ozan 26 matcher och gjorde tre mål samt en assist. Ahmed Kutucu som debuterade i landslaget november 2019 medverkade i 25 matcher och gjorde tre mål samt två assist.

Ett annat lag som inte motsvarade förväntningarna den här säsongen var Werder Bremen där Ömer Toprak och Nuri Sahin spelar. Medan Nuri Sahin har meddelat att han avslutat sin landslagskarriär så är Ömer fortfarande öppen för landslaget även om han inte har spelat sedan 2017. Werder Bremen kommer att spela playoff för att hålla sig kvar i Bundesliga mot Heidenheim. Ömer spelade 10 matcher medan Nuri Sahin kom upp i 16 matcher och gjorde tre assist i Bundesliga den här säsongen.

Kaan Ayhan och Kenan Karaman har varit en viktig del av Turkiets landslag som säkrade en plats i EM 2020 men desto tyngre avslut fick de i avslutningen av Bundesliga 2019/2020. I ligans sista omgång blev det klart att Fortuna Düsseldorf åker ur Bundesliga. Både spelarna drar intresse ifrån turkiska klubbar och Kaan Ayhan spelade 31 matcher och gjorde två mål samt tre assist medan Kenan Karaman gjorde sex mål och en assist på 20 ligamatcher.

LÄS OCKSÅ:

De turkiska spelarna i Bundesliga 2019/2020

Turkarna som har gjort flest mål i Bundesliga