Så länge blir Fernando Muslera borta från spel – hyllas av Fatih Terim

Galatasaray-målvakten Fernando Muslera hade en lyckad operation under måndagen.

Muslera som har varit i Galatasaray sedan 2011 har sedan operationen vilat och fick under dagen idag även besök av Fatih Terim. Dagen till ära är även målvaktens födelsedag som fyller 34 år.

– Vi firade både hans födelsedag och önskade honom snabb återhämtning. Han mår ganska bra. Han har haft en mycket lyckad operation. Vi satt tillsammans med honom och hans fru var också där. Han är mer än bara en målvakt för oss, självklart kommer vi att sakna honom. Jag hoppas att han återvänder till laget inom kort tid och nu ska vi vara glada att det inte var en värre skada. Jag hoppas att han snart är på benen igen och kan återvända till Galatasaray-familjen,sade Fatih Terim till media.

– Muslera har varit här sedan 2011 och är en person som älskas av alla i Turkiet. Det är viktigt för Galatasaray-fansen men även för andra lags supportrar. Hans sportslighet och fotbollsegenskaper gör att han är omtyckt av många. Den här känslosamma medmänskligheten som finns i vårt land i stunder som dessa kan jag inte se i något annat land. Det var samma sak när jag låg inne (Terim var smittad och sjuk p.g.a Covid-19 under våren). Muslera förtjänar detta också. Jag är väldigt glad att vi har en spelare som honom, fortsatte Fatih Terim.
De första rapporterna efter operationen tyder på att Muslera kommer vara borta i minst sex månader.