Süper Lig: Historiska tabelläget efter omgång 27

Omgång 27 har spelats klart i Süper Lig – det vill säga första omgången sedan ligan återstartats efter uppehållet p.g.a. Covid-19.

Och det har fört med sig ett historiskt resultat i ligan. Det är för första gången någonsin som “de tre stora”: Besiktas, Fenerbahce & Galatasaray är inte med i topp 3-placeringarna i ligan från den 27:e omgången.

I och med att Sivasspor besegrade Denizlispor med 1-0 så passerade de Galatasaray i ligan (som förlorade 2-0 mot Caykur Rizespor).

Sivasspor är trea med 52 poäng och skuggar Istanbul Basaksehir som har 56 poäng och Trabzonspor som är etta och också på 56 poäng men bättre målskillnad än Basaksehir.

Tidigare har minst ett lag från de tre stora varit med i toppen av ligan efter omgång 27 och framåt – Besiktas och Fenerbahces chanser att vinna ligan är väldigt små och räknas inte med som några titelutmanare och även Galatasarays chanser har minskat efter förlusten mot Rizespor.