Trabzonspor går vidare till CAS med domen från UEFA

Trabzonspor har meddelat att de har gått vidare till CAS med domen de fick från UEFA.

Med en dokumentering på 28 sidor så kommer klubben nu överklaga till CAS som är idrottens skiljedomstol om domen från UEFA som har stängt av klubben från all europaspel i ett år vid kvalificering till en UEFA-turnering. Klubbens advokater har förberett arbetet för att presentera sin dokumentation till CAS för att straffet ska hävas.

Klubbpresidenten Ahmet Agaoglu är övertygad om att klubben kommer att få rätt i CAS:

– I det här ämnet så vill jag att allmänheten lyssnar enbart på det som kommer från mig och klubben och inte på rykten från annat håll. Vi är i rättegång mot UEFA. Vi kan inte bara gå ut och säga våra argument och uttala oss för mycket just nu. Vi vill att allmänheten läser det vi säger och inte på falska nyheter. När jag läser vissa saker så blir jag inte klok, det är mycket som inte stämmer över huvudtaget. Vi har gjort rätt för oss och jag är 99% säker på att vi kommer vinna den här rättegången. Tidigare klubbpresident Muharrem Usta har gett oss dokumenten med sin signatur, vi har detta med oss också i vår dokumentation. Där är ingenting som saknas. Jag pratar varje dag med våra advokater för att ta reda på vad som händer. Dagen vi fick reda om domen så pratade jag med laget och sade till dem att bli mästare och så ska vi spela Champions League. Ert jobb är på planen och vårt (ledningen) jobb är att se till att ingen tar ifrån er det som är er rättighet. Ni såg insatsen mot Göztepe. Laget tror på detta och litar på oss.