Trabzonspor tappade ledningen i sista minuten & Ugurcan Cakir byttes ut skadad

Alanyaspor – Trabzonspor avslutade 28:e omgången av Süper Lig.

Det blev en stor dramatik i matchens slutminuter. Det var röda kort och ett sent avgörande av hemmalaget. Stortalangen Abdülkadir Ömür var i storform för gästerna. Han gjorde matchens första mål i matchen för Trabzonspor och spelade framtill Filip Novaks mål i andra halvlek som betydde 2-1 i den 51:a minuten. Hemmalagets mål gjordes av Papiss Cisse precis innan första halvlek tog slut.

I den 79:e minuten stod Majid Hosseini för en klumpig tackling och fick ett direkt rött kort. Bara fyra minuter senare drog Fabrice NSakala på sig sitt andra gula kort när han tacklade Abdülkadir Ömür. Båda lagen var nu nere på tio man.

Domaren Atila Karaoglan lade till fem tilläggsminuter och i den 95:e minuten kvitterade Alanyaspor genom Tasos Bakasetas. Det utbröt en stor glädje i hemmalaget och stor besvikelse hos gästerna som nu tappar ligaledningen till Istanbul Basaksehir. Ett annat tungt avbräck för Trabzonspor är att målvakten Ugurcan Cakir, som är en av lagets viktigaste spelare och drar till sig stor intresse från Europa, ådrog sig en skada i slutet av första halvlek. Han spelade aldrig andra halvleken och blev utbytt i halvtid.

Trabzonspor har nu 57 poäng och Basaksehir 59 poäng. Alanyaspor är sexa i ligan med 44 poäng.

Efter slutsignalen rapporterades de om tumult och bråk mellan lagen samt på läktarna mellan klubbledningarna efter att matchen slutat 2-2 och att spelarna i Trabzonspor ska varit förkrossade medan Alanyaspor firat sitt mål med stor glädje.

De båda lagen möts i finalen av Turkiska cupen och ännu är inget datum fastspikat för finalen.